2008-07-01 09:05:28• hírek • Csenteri Judit

Kína internetes cenzúrája

Az Európai Unió elfogathatatlannak tartja Kína internetes cenzúráját.

Az Európai Unió telekommunikációs vezetője, Viviane Reding szerint elfogathatatlan az, hogy Kína cenzúrázza a virtuális világot. Szerinte a Pekingben lezajlandó Olimpiai Játékok lehetőséget nyújtanak arra, hogy Kína bebizonyítsa az információ szabad áramlása melletti szerepvállalását.

Viviane Reding, aki az Információs Társadalom és Média Európai Biztosa is egyben, a továbbiakban kifejtette az internetre vonatkozó véleményét is. Úgy véli, hogy ez a virtuális világ egy-egy ország állampolgárának, s így az egész világnak egy olyan környezetet biztosít, amelyben az emberek szabadon fejezhetik ki véleményüket és szabadon informálódhatnak.

"Az embereknek szabadon kellene információkhoz jussanak" - mondja Reding, aki szerint egy-egy honlap politikai okokból való letiltása nem sorolható a legmegfelelőbb eljárások közé.

Az Újságírók Védelmi Bizottságának információi szerint, Kína továbbra is az újságírók és írók úgynevezett "börtöne" marad, hiszen ők nagyon ritkán fogadják el a cenzúrát. Ugyanakkor az Olimpia Nemzetközi Bizottsága bizakodva nyilatkozott Kína Olimpiai Játékokra vonatkozó szabad információáramlásával kapcsolatban, amikor is 21.600 újságíró fogja ellepni Pekinget.

Cs. J.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: