2014-07-16 12:21:02• hírek • Szatmár.ro

Agyi károsodás ellen házasság

Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy miért jó-, illetve nem jó a házasság.

Számtalan érv és ellenérv látott napvilágot, illetve megannyi felmérés igazolta, hogy a kiegyensúlyozott, házasságban élők jobb egészségi állapotnak örvendnek, mint azok, akiknek csak alkalmi partnerük van vagy társas viszonyban élnek. A legújabb, finnek körében végzett kutatás eredményeiből pedig az is kiderült, hogy a boldog házasság fiatalosan tartja a szellemi kapacitást és védelmet nyújt az agyi károsodással szemben.

Az 1400 kísérleti személy bevonásával készült felmérésből kiderült, hogy a 20 évig tartó megfigyelés alatt a házaspárok jóval egészségesebbek maradtak és az esetükben ritkábban fordult elő agyvérzés, mint azoknál, akik elváltak vagy özvegyen maradtak. A tanulmány továbbá rámutatott arra, hogy a férfiaknak jóval nagyobb szükségük van a boldog párkapcsolatra, illetve a házasság nyújtotta stabilitásra, mint a nőknek.

Az 50. életévben, illetve e fölött az egyedüllét rizikótényezőnek számít. Természetesen az Alzheimer-kórral szemben nem lehet mindössze „házassággal védekezni", hiszen ennek kialakulásában a káros környezeti tényezők és az egészségtelen életstílus is közrejátszik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: