2010-10-28 09:36:25• hírek • Szatmár.ro

Agresszivitás és kézforma

A nők többsége az agresszivitás minden formáját elveti, különösen abban az esetben, ha egy agresszív partnerrel hozza össze a sors.

Kanadai kutatók úgy vélik, megtalálták az agresszív férfi személyiségének felismerésére leginkább alkalmas módszert. A titok nyitja a kezek és az ujjak formájában rejlik. A tanulmány rámutatott arra, hogy egy férfi fizikai agresszivitása, a mutatóujj és a gyűrűsujj közötti különbségben is megnyilvánul. A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy ez a felvetés még a magzati fejlődés ideje alatt megállapítható. Amennyivel a tesztoszteron mennyisége nagyobb, annyival rövidebb a mutatóujj hossza, ami az agresszivitásra való hajlamot nagymértékben növeli.

A női illetve a férfi mutatóujj és gyűrűsujj közötti különbségek eleve adottak, ez a férfiaknál a tesztoszteron menyiségével arányosan még a méhen belüli időszakban változik. A kutatás érdekessége, hogy míg a férfiaknál valós összefüggést találtak az ujjak hossza és az agresszivitás között, addig a nők esetében erre utaló jelekre nem akadtak. A kanadai szakemberek egyetértenek abban, hogy a felfedezés újabb bizonyítékul szolgál arra, hogy a jellemvonások és személyiségjegyek többsége már születésünk előtt kialakul. A kutatás mindössze a fizikai agresszivitás és az ujjak hossza között talált összefüggést. A verbális agresszió, a dühkitörés és az ellenséges magatartás valamint az ujjak hossza között nem találtak egybeesést.

A kísérletvezetők kijelentették, hogy a kutatásoknak ezzel még nincs vége. A közeljövőben egy olyan esettanulmányt is publikálni fognak, melyben azt fogják részletezni, hogy a nőiesebb kézzel és ujjformával rendelkező férfiak hajlamosabbak a depresszióra. Ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy a munkavállalók egy állás betöltésére ne az ujjak hossza alapján válasszák ki a megfelelő személyt, arra gondolván, hogy kevesebb agresszivitással rendelkezik. Ez már valóban diszkriminációnak minősül. A megfelelő partner kiválasztásában viszont ezt az aprónak tűnő, de annál lényegesebb trükköt érdemes szem előtt tartani. Az agresszivitás, a személyiségjegyek változása és az ujjak hossza között a kísérletvezetők 15%-os egybeesést mutattak ki.


A jellemvonások és személyiségjegyek többsége már születésünk előtt kialakul


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: