2008-07-17 19:25:55• hírek • Szatmar.ro

Agresszivitás a gyerekeknél

A sorozatos kutatások kimutatták, hogy azon gyerekek, akik agressziót kifejező rajzfilmeket néznek sokkal agresszívebben nyilvánulnak meg az iskolatársakkal való viszonyukban, mint azon gyerekek, akik agressziómentes rajfilmeket tekintenek meg.

A lányok sokkal kevésbé hajlamosak az agresszív viselkedésre, ami talán annak is köszönhető, hogy a tévében bemutatott agresszív szerep sokkal inkább a fiúkra korlátozódnak.

Ezzel ellentétben a kutatások bebizonyították, hogy a televíziós agresszió figyelemmel követése elmélyíti az agresszív megnyilvánulásokat, főleg a nagyon kicsi gyerekek esetében.

Hogyan befolyásolja a média a gyerekeket:

Habár ezek a tények egyre inkább szem előtt vannak, a média egyre inkább agresszivitást közvetít, újabban az interaktív videojátékok által is. A gyerekek, tinédzserek és újabban az egyetemisták is rengeteg időt töltenek agresszív játékokat játszván (lásd. counter strike).

A videojátékok és a gyerekpszichológia:

A videojátékok rendszeres igénybevétele megnöveli az agresszív gondolatok és érzések gyakoriságát, ezáltal megakadályozván a proszociális viselkedés elsajátítását.

A szülőknek sokkal felelősségteljesebbnek kellene viselkedniük és figyelemmel kellene kísérniük a gyerekek televíziós szokásaikat és a videós játékok kiválasztását.

A szülők az egyik legfontosabb szerepet töltik be a gyerekek viselkedésének formálásában. Ha ők agresszíven viselkednek, a gyerekek hajlamosak lesznek elsajátítani a látott viselkedésformát.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: