2022-05-06 14:00:01• hírek • Bede Emőke

Agártartókat ellenőrzött a Szatmár megyei rendőrség. A bírság sem maradt el

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Május 5-én, 10 és 16 óra között az állatvédelmi rendőrség, illetve a fegyverek, robbanóanyagok és veszélyes anyagok osztályának munkatársai közös akciót szerveztek Iriny, Bogdánd, Szér és Domahida településeken.

A megmozdulás az „Agár 2022” nevű akcióterv részeként valósult meg. Az egyenruhások 13 agár- vagy agárkeverék-tulajdonost ellenőriztek, s a nap végére nem kevesebb mint 15.000 lej értékben szabtak ki pénzbírságokat. Mint megtudtuk, a szóban forgó büntetéseket azért rótták ki az agártartókra, mert nem oltatták be az ebeket veszettség ellen, valamint nem tették őket mikrochip által azonosíthatóvá sem.


Az agárkérdést egyébként a rendőrség mindig kiemelt fontossággal kezeli, hiszen a hurkokkal és agarakkal / agárkeverékkel történő vadászat bűncselekménynek minősül, melyet a pénzbírság mellett hat hónaptól akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetnek. Az elmúlt években megannyi ilyen esetre derült fény országszerte, és amellett, hogy a rendőrök büntetőjogi eljárást kezdeményeztek, nem ritkán az ebeket is elkobozták a tulajdonostól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: