2008-12-17 18:57:35• hírek • Parajdi Andrea

Afrikai kisdiákoknak gyűjtenek

Egy jó cél érdekében csatlakozott a 10. Számú Általános Iskola, a magyarországi Kerek Világ Alapítvány tíz éves múltra tekintő programjához, amelynek keretében többek között adományokat is gyűjtenek afrikai kisdiákok számára.

A program a magyarországi Mórahalomról indult, amelyben évekig csupán a szomszédos ország általános iskolái vettek részt. Idei évtől kezdődően a határokon túlra is kiterjesztették, s Romániából az aradi Csíki Gergely, illetve a szatmárnémeti 10. Számú Általános Iskolák jelezték csatlakozási szándékukat.

A 10. Számú Általános Iskola IV.B. osztályos tanulói, a program részeként betlehemes játékokkal készültek a karácsonyt megelőző ünnepi időszakra. Előadásukkal a hét folyamán különböző vállalatokhoz látogatnak el, ahol adományokat gyűjtenek a Kerek Világ Alapítvány által támogatott tizenkét afrikai kisdiák részére. A betlehemes játékkal nem csupán az afrikai gyerekek iskoláztatási költségeihez kívánnak hozzájárulni, hanem a Caritas Szervezet egyik napközi otthonában megtartott előadással, időseket is próbálták megörvendeztetni.

Csik Elvirától, a 10. Számú Általános Iskola testneveléstanárától megtudtuk, négy cégnél már bemutatták a karácsonyi műsort, s az elkövetkezendő napokban még háromszor előadják. Adományokat gyűjtöttek az Emil Gill Style SRL, a KTM, a Blody Collection és a Meinherz SRL-nél tett látogatásuk során, s karácsonyi hangulatot ébresztenek múlt csütörtökön a Megyei Tanácsnál, illetve pénteken a Samfero SRL-nél is. Ezen kívül a diákok szülei is megtekinthetik a tréfás elemekkel tarkított betlehemes műsort, amelyet Pesti Mária a diákok tanítónője állított össze.

A kisdiákok előadásának sikerességéhez a 10. Számú Általános Iskola Igazgatóságának, a mikolai iskola vezetőségének, illetve Dobos István mikola polgármesterének a támogatása is nagymértékben hozzájárult.

A KTM-nél kezdődőtt a szerdai előadások sora.

A kisdiákok betlehemes játéka tréfás elemekkel is tarkítva van.

A Blody Collection munkatársai is szeretettel fogadták a műsort.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: