2013-02-08 12:44:32• hírek • MTI

Afrika Kupa - Nigéria a döntő esélyese

Nigéria 19 év után lehet ismét a kontinens legjobbja, amennyiben a Dél-afrikai Köztársaságban zajló labdarúgó Afrika Kupa vasárnapi fináléjában legyőzi a torna meglepetéscsapatát, Burkina Fasót.

A Szuper Sasok 1980 és 1994 után harmadszor diadalmaskodhatnak, míg a rivális már azzal története legnagyobb sikerét érte el, hogy bejutott a döntőbe - eddigi legjobb eredménye az 1998-as negyedik hely volt, ezen kívül valamennyi alkalommal már az első körben búcsúzott.

A két csapat január 21-én, a C csoport első fordulójában már találkozott egymással, akkor 1-1-es döntetlen született úgy, hogy Burkina Faso a 94. percben egyenlített Alain Traore góljával.

Burkina Faso győzelmi esélyeit jelentősen csökkentik a hiányzók, ugyanis a torna korai szakaszában háromszor eredményes Traore mellett a védő Mohamed Koffi sem játszhat, utóbbi a Ghána ellen büntetőkkel megnyert elődöntőben sérült meg. Ugyanezen a meccsen a csapat egyik legjobbját, Jonathan Pitroipát két sárga lapja miatt kiállították.
Nigéria esetében egy játékos szereplése kérdéses, igaz Victor Moses személyében éppen a legeredményesebb, négygólos futballista maradhat távol a döntőtől.

A Ghána-Mali bronzmeccset szombaton, magyar idő szerint 19 órától bonyolítják le Port Elizabeth-ben, míg a döntőt vasárnap 19 órától rendezik a 2010-es világbajnokság utolsó mérkőzésének is otthont adó johannesburgi Futballváros Stadionban. A bajnok indulási jogot szerez a nyári, brazíliai Konföderációs Kupára: Afrika legjobbja a jövő évi világbajnokság főpróbáján Spanyolországgal, Uruguayjal és Tahitival szerepel majd azonos csoportban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: