2010-06-10 06:18:27• hírek • Szatmár.ro

Konyakos meggyleves és részeges csirke

A Szatmár.ro a Chilly Csárda szakácsának, Nagy Sándornak a segítségével a mai napra egy kis alkohollal bolondított  kétfogásos menüt ajánl a háziasszonyok számára.

A mai menü két személy számára: konyakos meggyleves és részeges csirke.

Konyakos meggyleves


Hozzávalók:


400g meggy
1dbnarancs
1db citrom
100g cukor
szegfűszeg
fahéj
2dl tejszín
2dl tej
15g liszt
csipetnyi só
1dl vörösbor
2cl konyak

Elkészítés:

A cukorból, a fahéjból, a szegfűszegből, a narancs és a citrom reszelt héjából, valamint a vörösborból redukciót főzünk. A meggyet leheletnyi sóval, és kb. 4dl vízzel feltesszük főni. A redukciót leszűrjük, és az ezáltal nyert szirupos levet hozzáadjuk a forrásban levő meggyhez.Tejszínes habarást készítünk, a tejjel simára keverjük. Hőkiegyenlítéssel (a meleg levessel eldolgozzuk a hideg  habarást, nehogy kicsapódjon) behabarjuk a levest. Belecsepegtetjük a konyakot, és ezt kiforralva lehűtjük. Hidegen, akár tejszínhabbal tálaljuk. Elkészítési idő: 30perc


Konyakos meggyleves
Konyakos meggyleves


Részeges csirke

Hozzávalók:


400g csirkemell
50g vaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
80g gomba
50g sárgarépa
babérlevél
só bors
20g liszt
1dl fehérbor

Elkészítés:


A csirkemellet szeleteljük, a gombát gerezdekre, a sárgarépát tisztítás után, karikára vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát is tisztítjuk, finomra vágjuk. A vajat serpenyőben felhevítjük, és a lisztbe mártogatott csirkemelleket elősütjük. Félretesszük. A keletkezett pecsenyelére rádobjuk a vöröshagymát, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a sárgarépát, a gombát és valamivel később a fokhagymát, babérlevelet. Kevés vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a fehérbort is. Az alapanyagok puhulásáig pároljuk. Párolt rizzsel tálalhatjuk. Elkészítési idő: 40perc.


Részeges csirke
Részeges csirke


Jó étvágyat kívánunk!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: