2015-07-29 13:36:02• hírek • Szatmár.ro

Afganisztánból származott a Peténél lefoglalt heroin

Egy nemzetközi kábítószer-csempész bandát buktattak le a szervezett bűnözés ellen fellépő rendőrök kedden: a petei határátkelő-helyen lefoglalt heroin mellett lecsaptak egy másik szállítmányra is Beszterce megyében. Összesen 333 kilogramm heroint találtak, négy személyt őrizetbe vettek.

Daniel-Constantin Horodniceanu, a DIICOT vezetője Bukarestben tartott sajtó-tájékoztatóján elmondta: a petei határátkelő-helyen lefoglalt heroin csak egy része a Green Arrow akció keretében lefoglalt kábítószernek. Nem csak Szatmár megyében, hanem Beszterce-Naszód megyében is egy kamion dupla falú üzemanyag-tartályában találtak zacskókba csomagolva heroint. A lefoglalt kábítószer összsúlya 333 kilogramm, amennyiben pedig Nyugat-Európában az utcákon értékesítették volna, összesen 40 milió euró bevételük származott volna a drogkereskedőknek belőle.

Mint azt már megírtuk, kedden egy Valcea-i rendszámú kamion akarta elhagyni az országot a petei határátkelőn keresztül, a hatóság emberei viszont tudták, hogy kábítószert szállít - azt, amit nemrég a szeretvásári határátkelőn hoztak be az országba Ukrajnából. A rendőrök feltételezése szerint a heroin Afganisztánból származott, majd Grúzia érintésével érkezett Ukrajnába, a célállomás pedig Nyugat-Európa volt.

A fogás másik része Beszterce-Naszód megyében akadt horogra. Ott is egy teherautó duplafalú üzemanyag-tartályában volt elrejtve a kábítószer. A teherautó fűtéshez használt pelletet szállított, s ahogy Szatmár megyében, úgy ott is a szállítólevél és egyéb dokumentumok tökéletesen rendben voltak. Sőt, a csempészek a heroint tartalmazó csomagokat csípős paprika-porral és borssal "kezelték", hogy a kutyák ne tudják kiszagolni.

A tájékoztatás szerint a csempészek ténykedését már jó ideje figyelték, ám egyelőre csak négy személyt, két román és két török állampolgárt vettek őrizetbe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: