2014-11-06 10:31:55• hírek • MTI

Afganisztánban tartózkodik a NATO-főtitkár

Afganisztáni látogatáson tartózkodik Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára - közölte csütörtök reggel az atlanti szövetség.

Az előre be nem jelentett út során a főtitkár megbeszélést folytat Asraf Gáni afgán elnökkel és Abdulla Abdullával, a kormányzat vezetőjével. Ugyancsak találkozik John Campbell tábornokkal, a NATO vezette afganisztáni nemzetközi haderő (ISAF) parancsnokával, Maurits Jochems nagykövettel, a NATO afganisztáni civil főképviselőjével, más nemzetközi szervezetek vezető képviselőivel, valamint az afgán társadalom reprezentánsaival.

Az ISAF 13 esztendővel ezelőtt kezdődött megbízatása idén december 31-én lejár. A közép-ázsiai ország biztonságának fenntartásáért viselt felelősséget teljes mértékben átveszik az éveken át fejlesztett és kiképzett afgán biztonsági erők. Az ISAF harci küldetése helyébe új, nagyságrendekkel kisebb létszámú nemzetközi misszió lép, amely a kiképzésre, a tanácsadásra és a támogatásra összpontosít, nem közvetlenül a harci feladatokra.

Afganisztáni tartózkodása alatt Jens Stoltenberg találkozik a NATO-országok és a partnerországok katonáival, köszönetet mond nekik a szolgálat ellátásáért, kegyelettel adózik az elesettek emléke előtt - olvasható a főtitkári látogatásról közzétett tájékoztatásban.

Stoltenberg megtekinti az afgán hadsereg kabuli különleges műveleti központját is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: