2018-04-21 11:59:42• hírek • Oszkó Viktória

Afgán és tádzsikisztáni határsértőket fogtak Pete környékén

Április 20-ról 21-re virradó éjjel akcóba kellett lendülniük a határrendészeknek: Peténél ugyanis négy illegális bevándorló szeretett volna átjutni Magyarországra.

Az eset hajnali egy óra körül történt. A rendőrök általános ellenőrzés céljából állítottak félre egy Volskwagen Passat típusú, litván rendszámú járművet a Szamosdarát és Pusztadarócot összekötő útszakaszon. Az autót egy 24 éves moldvai sofőr vezette.


Utazott még vele egy 23 éves, szintén moldvai személy, és két afro-ázsiai férfi is, akik - mint kiderült - illegálisan tartózkodtak a környéken. A bevándorlókat a határrendészet szakemberei vették át, hogy folytassák az eset kivizsgálását. A közbenjárást követően hamar kiderült, hogy az egyik férfi Afganisztánból, a másik Tádzsikisztánból származik, mindketten 22 évesek és menedékkérőként tartózkodnak Romániában.


A feltartóztatott személyek beismerték, hogy illegálisan akarták átlépni a román-magyar határt, hogy egy schengeni övezetbe tartozó országba léphessenek. Az autó moldvai sofőrjét embercsempészet miatt állították elő, a két külföldi férfi ellen pedig illegális határátlépés kísérlete miatt indítottak eljárást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: