2012-11-21 12:46:20• hírek • Póti Orsolya

Ady-kötetekben részesültek a magyar tanintézmények

Könyvadományban részesült Szatmárnémeti három, magyar tannyelvű iskolája. Dr. Hegedűs Lóránt ny. református püspök Ady Endréről szóló négy kötetes művét Sipos Miklós lelkipásztor nyújtotta át a tanintézmény-vezetőknek.

November 21-én, szerdán a Szatmár-Németi református egyházközség parókiáján került sor azoknak a köteteknek az átadására, melyet Hegedűs Lóránt ny. budapesti református püspök adományozott városunk három magyar tannyelvű iskolájának.

A négy kötetes művet, az utóbbi évek legátfogóbb Ady-sorozatát Sipos Miklós lelkipásztor adta át a Ádámkó Istvánnak, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatójának, Pataki Enikőnek, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetőjének és Szilágyi Évának, a Református Gimnázium igazgatónőjének.

„Ez a pár kötet segít abban, hogy a könyv visszakapja az őt megillető helyet az internet világában. A sorozat bemutatja Ady életpályáját, költészetét és tartalmazza a költő 1148 versének elemzését" - mondta el Sipos.

A lelkipásztortól ugyanakkor azt is megtudtuk, hogy a kötetek szerzője tavasszal Szatmárnémetibe látogat és könyvbemutatót fog tartani a fent említett tanintézmények diákjainak.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: