2007-11-05 15:35:04• hírek • Szatmar.ro

Ady ünnepség

ady_endreAdy Endre születésének 130. évfordulója alkalmából 3 napos rendezvénysorozatra kerül sor.

Ady Endre születésének 130. évfordulója alkalmából, 3 napos ünnepi rendezvénysorozatra kerül sor a XVIII. Érmindszenti zarándoklat keretén belül.

November 15-én, csütörtökön, délelőtt Szatmárnémetiben a Szatmár Megyei Múzeumban, délután Nagykárolyban a Szent László Közösségi Ház dísztermében, Mítosz vagy valóság? címmel, húsz irodalomtörténész közreműködésével, irodalmi tanácskozást tartanak.

November 16-án délelőtt 9 órától, folytatódik az irodalmi tanácskozás a Szatmár Megyei Múzeumban. Délután 17 órától az “ Ifjú szívekben élek” című Kárpát-medencei pódium-vetélkedőt rendezik meg, a Dinu Lipatti Filharmónia termében. A vetélkedőre több magyarországi, illetve vajdasági gimnáziumból is érkeznek tanulók.

Este 20 órától, a Mindszent nevet viselő Kárpát- medencei települések kerekasztal-megbeszélésére kerül sor.

November 17-én szombaton, Adyfalván, a költő szülőházának udvarán, ünnepi műsort tartanak, illetve koszorúznak. A műsort Muzsnay Árpád, az EMKE alelnöke nyitja meg. Többen köszöntöt mondanak, valamint szavalnak. Az ünnepségen Csehi Árpád, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke, Radu Bud Szatmár megye prefektusa, illetve Sógor Csaba az RMDSZ EU parlamenti képviselőjelöltje is jelen lesznek.

A XVIII. Érmindszenti zarándoklat, Ady- megemlékezés, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület és a Szatmárnémeti Kölcsey Kör rendezvénye.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: