2018-11-27 11:58:58• hírek • Közlemény

Adventi vásár a Láncos templom gyülekezetében

Életünknek egyik alapvető tartozéka a szüntelen újrakezdés, a gyökereinkhez való visszatérés gondolata, amely elhanyagolhatatlan tény, felelősségvállalásra kötelez mindannyiunkat.

Az életünk, Isten kegyelméből, minden nap az újrakezdés páratlan és felbecsülhetetlen lehetősége, amelyet Isten végtelen szeretete kínál fel számunkra. – osztotta meg lapunkkal gondolatait Korda Zoltán lelkipásztor.

 

Advent közeledtével a Lórántffy Zsuzsánna Nőszövetség tagjait a Láncos templom gyülekezetében Kempisz Tamás a Krisztus követése könyvének egyik értékes gondolata is vezethetné tevékenységének motivációjában, tevékenységének indíttatásában, amely így hangzik: Kezd mindig újra. Adventi vásárra való készülődésünk nem hull feledésbe, minden év novemberében már alig várjuk a vásárra való előkészület izgalmas, ötletdús kezdetét, a vásárfiák készítését, amellyel megörvendeztetjük gyülekezetünk, vásáron részt vevő tagjait.

 

Új gondolatokkal, adventi üzenetet magába rejtő tárgyakkal jön Isten közel hozzánk, hogy a megváltó érkezésére, adventi koszorúk, kopogtatók, adventi illatos gyertyák fényében és illatában reá ébresszen arra, hogy az életünkbe valami eddiginél is szebb, jobb, figyelmet és szívet követelő dolog történik. Jézus érkezik, újból és újból. Felkínálja a jobb és szebb keresztyén élet érdekében a nagy újrakezdés lehetőségét.

 

Az élet útján nem szabad megállni, nem szabad ellustulni, elkényelmesedni, a szüntelen mozgás fél egészség, a lelki ébrenlét pedig az üdvösség kezdete, az Üdvözítő érkezésére való készenlétet, odafigyelést, várakozást jelenti. Az egész gyülekezet felé hangzik az adventi vásárban is, hogy velük lesz igazán az életünk felfedezhető és a vásárból hazavihető ajándékok üzenete, kezd újra keresztény életed, készülj fel újból a Megváltó érkezésére, befogadására. Jelzőtáblák is lehetnek, figyelmeztető üzenetsort is megfogalmaz az adventi koszorú és gyertya: Isten hajlandó újra kezdeni veled. Isten felkínálja az új élet lehetőségét neked. Isten Krisztusban egészen közel jön hozzánk.

 

Hogy ha oda figyelünk az adventi vásárban szóló muzsikára, hogy ha idejében felfedezzük a vásárban megvásárolható, haza vihető tárgyak üzenetét akkor arra a következtetésre jutunk, hogy unalmas, egyhangú, sokszor depresszívnek vélt életünk az adventre utaló tárgyak által megváltozik, így lesz érettebb, örömtelibb és emberibb, azaz Istenibb. Isten ott kezdte velünk újra, hogy gyermekké lett érettünk. ebből az következik, hogy adventi feladattá szentesül a felhívás, a szíved világába eltemetett gyermeket hívd elő, légy gyermekké újra. Adventben Isten megváltott gyermeke lehetsz.

 

Köszönjük a Lórátnffyisoknak a nagy újrakezdésre hívás nemes, lelkes szolgálatát. Isten adjon számukra jó egészséget a minél többszöri lelkes újrakezdéshez keresztyén szolgálatuk során. – szeretettel: Korda Zoltán lelkipásztor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: