2013-12-22 12:19:53• hírek • Szatmár.ro

Adventi varázs a Kölcseyben

Az ünnepvárás az ünnep fontos része. Felkészülni lélekben az ünnepre, ráhangolódni arra, hogy az ünnep nem csak önmagunkról, hanem leginkább szeretteinkről, az együttlét öröméről szól. A várakozásról és a szeretet teljességéről, az önzetlen adni tudás, örömszerzés képességéről, és nem boltok csillogó - villogó kirakatairól,  kommersszé vált ajándékozás őrületéről.

Az iskola nemcsak tanít, nevel is. Az ünneplés méltóságára is nevel. Ennek jegyében szervezték meg a Kölcsey Ferenc Főgimnázium Adventi Hangoló elnevezésű rendezvénysorozatát, melynek során december  1-től, az első Madisz Ünnepváróval kezdődően december 20-ig, az utolsó tanítási nap kántálásáig sok-sok rendezvény követte egymást az iskolában és a Kölcsey oviban egyaránt.

Az iskola előcsarnokában adventi koszorú és betlehem köszöntötte a belépőket, és minden héten bensőséges pillanatokat élhettek át azok a diákok és tanárok, akik részt vettek a Kirner Matild és Orbán Emőke tanárnők által szervezett „Adventi Gyertyagyújtás" eseményén.

Kicsik és nagyok egyaránt örömmel csomagoltak szebbnél szebb karácsonyi csomagot a „Mosolygó karácsony" akció során, az iskolából elindult 300 díszes csomaggal megpakolt autók igazi Télapó-járműnek néztek ki. Több, mint húsz zsák ruhát és játékot gyűjtöttek össze a Caritas számára, és a gyerekek megtapasztalták: adni jó... Egyre lelkesebben vettek részt az adventi hetek rendezvényein, maguk jelezték, hogy szeretnének részt venni az ajándék cipősdobozok szétosztásában is.

Az oviban az „Advent a családban" egy egész hétig tartó eseményein a legkisebbek is kivették részüket a készülődésből, és mert igazán jók voltak, hozzájuk kétszer is ellátogatott a Mikulás. Egyik látogatása során pedig magával vitte XII. F osztály tanulóit és Ádámkó Réka tanárnőt is, akik önfeledten lettek újra „ovisok".
Az osztálytermek ünnepi „ruhát" öltöttek a Köfedisz által meghirdetett osztálydíszítő verseny során.

Az elsősök karácsonyi műsora

Az utolsó iskolai és adventi hét hangulata pedig igazán szívmelengető volt. Minden napra jutott egy-egy előadás.  Megható volt a Kovács Erika tanárnő által irányított előadás, amelyben a XI. C osztály diákjai a Gyöngyház Integrációs Központ fiataljaival adtak elő. Régi magyar karácsonyok hangulatát idézte a Bokréta hagyományőrző  csoport fellépése Juhász Paula és Sárándi Annamária tanárnők irányításával.
Ünnepi hangulatot lopott a lelkekbe a német, a magyar és román kórus fellépése Császár Béla, Merk Anikó és Pricop Mariana tanárok által készített műsorokkal.

Csütörtök délután pedig tiszta gyermekhangok idézték a karácsony szeretet üzenetét az I. és II. osztály nagyon szép előadásában Dobai Szőke Réka és Sárosi Melinda tanítónénik rendezésében.

Az utolsó, a pénteki napon a Köfedisz kántálói pedig méltóképp zárták az adventi készülődés időszakát: teremről teremre járva lopták be az ünnepi varázs hangulatát a szívekbe. Az épületből délben távozó diákokat is a Köfedisz kórus dalai kísérték, hiszen  miután minden osztályt és a tanári kart is köszöntötték, a kapu felé vezető úton így kívántak mindenkinek szép ünnepet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: