2019-12-17 11:20:11• hírek • Refszatmár.eu

Adventi túlélőcsomaggal Mátészalkán

A Mátészalkai Kálvin János Általános Iskola adventi evangelizációs alkalmán szolgáltak szatmáriak, örömmel adva és kapva lelki feltöltődést. Nagy György Mátészalka-kertvárosi lelkipásztor meghívására érkeztek az eseményre.
 

Hétfőn délelőtt a Mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központban és Színházban Baktiné Illés Évá igazgatónő köszöntése után Becsei Miklós a Mátészalka-Kossuth téri Református Egyházközség lelkipásztora nyitotta meg áhítatával az alkalmat.

 

A Bízz Band, a Szatmári Református Egyházmegye ifjúsági zenekara adventi és karácsonyi énekeket énekelt, a többszáz gyermek és fiatal velük együtt dicsőitett: „Gyere el a jászolhoz még ma éjjel! Találkoznod kell Isten szeme fényével. Ne keress itt pompát, gazdagságot, keresd azt, ki megváltja világot.”

 

Rácz Ervin Szatmár-szigetlankai református lelkipásztor, egyházmegyei ifjúsági előadó hirdette az Igét, és örömmel tapasztalta, a gyermekek figyelnek és reagálnak az elmondottakra. Adventi túlélőcsomagról beszélt, melyre az ifjaknak is szükségük van: bűnbocsánat, szeretetkapcsolat, útmutatás, erő és remény.

 

A színjátszó szakkör ünnepi műsora zárta a délelőttöt, Andersen Gyufaárus lányát profi módon adták elő, megható, megérintő volt látni a minőséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: