2013-11-27 17:44:36• hírek • Szatmár.ro

Adventi koszorút készítettek a Madárkák

A Hám János Óvoda Madárka-csoportjának gyerkőcei szüleikkel készítettek adventi koszorút.

Az ovisok mellett szülők, testvérek dolgoztak nagy izgatottsággal, hogy minél szebbre sikerüljön a karácsonyvárás szimbóluma, az adventi koszorú. a Madárkák csoportot tanító Erdei Andrea és Geiger Andrea óvónők azért is tartották jó ötletnek a közös, családi koszorúkészítést, mert a közös munka a szeretet ünnepéhez közeledve még jobban összehozza a családot.

A gyerekek főleg a koszorú díszeinek előkészítéséből vették ki a részüket, közben pedig énekeltek, mondókákat mondtak.

Adventkor a 19-20. század óta szokás koszorút készíteni. Az adventi koszorú ősét 1839-ben Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette el: egy felfüggesztett szekérkeréken 23 gyertyát helyezett el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtott meg karácsonyig.

Ma az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. A gyertyákat vasárnaponként (vagy előző este) gyújtják meg, minden alkalommal eggyel többet. A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, amelyet Isten Jézusban a várakozónak ad karácsonykor. Az adventi koszorún mind a négy gyertya egyszerre ég az utolsó vasárnapon.

Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: hit, remény, szeretet, öröm.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: