2008-07-16 18:22:54• hírek • Józsa János

Jövő héten kezdődik a Templomi Koncertfesztivál

 Megyénkben hat, összesen pedig tíz település templomaiban lesznek komolyzenei koncertek.

Július 24.-én kezdődik a Templomi Koncertfesztivál, amelynek keretén belül augusztus 20-ig tíz koncert fog felcsendülni tíz különböző település templomaiban.

A Debreceni Ifjú Zeneművészek Nyári Akadémiájával közösen rendezi meg idén a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia a Templomi Koncertfesztivált, amelynek keretén belül július 24-e és augusztus 20.-a között tíz koncertre kerül majd sor, megyénk és a környező magyarországi települések különböző templomaiban.

Az első koncertre így jövő hét csütörtökén, este hét órai kezdettel kerül sor, Szatmárnémetiben, az adventista templomban, de fellépnek 26-án a nagykárolyi Görög Katólikus templomban, 27-én a mezőfényi római katolikus Szent Mihály templomban, majd a sárközi református templomban és az avasfelsőfalui régi ortodox templomban folytatódik a fesztivál, Szatmár megyei szakaszát pedig, a tasnádi római katolikus templomban zárja. Ez után Magyarországon folytatódnak a fellépések, így Hajdúsámsonban, Debrecenben, Nyírbátorban és Máriapócson.

Fátyol Rudolf, a Dinu Lipatti Filharmónia igazgatója elmondta, igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy minél több helyre és különböző felekezetű templomokba vigyék el a fesztivált, amelyen a környezethez illő, Corelli, Vivaldi, Veraccini, Bach és Händel zeneművek fognak felcsendülni. Az ő műveiket először nagyrészt templomokban mutatták be, és ez a milliő ma is kivételes keretet adhat zenéiknek.

A koncertek egy órásak lesznek és ingyenesek, a szervezők a számos helyszín kívül ezzel is azt akarták elérni, hogy a zene minél több emberhez eljusson.

J.J.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: