2010-11-25 21:41:43• hírek • Szatmár.ro

Adventi gombaragu zsemlegombóccal

Elkészítéséhez: 4 szikkadt zsemle, 2 tojás, 1/5 dl tej, 80 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál vaj, 1 csokor petrezselyem, 1 dl sör, 2 evőkanál sűrű tejföl és ízlés szerint só, bors szükséges.

A szikkadt zsemléket nagy kockákra vágjuk, majd a tejet elkeverjük a tojásokkal végül pedig a zsemlekockákra öntjük. Ezt követően a megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk. Felét egy evőkanál vajon üvegesre pároljuk, a petrezselymet finomra metéljük, és a felét összekeverjük a párolt hagymával valamint a beáztatott, majd kinyomkodott zsemlével.

Miután ezzel elkészültünk ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk, alaposan összegyúrjuk és közepes gombócokat formálunk belőle. Forrásban levő sós vízben nagyjából 15 percig főzzük. A maradék hagymát egy evőkanál vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát, hirtelen átsütjük, majd ízesítjük, tehát sózzuk és borsozzuk. Mindezt felöntjük a sörrel és kb. 10 percig továbbpároljuk. Végül hozzákeverjük a maradék petrezselymet is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: