2012-11-27 13:55:35• hírek • Szatmár.ro

Adventi beszélgetésre hív a szatmári RMDSZ női tagozata

Tuti tippek a boldogsághoz címmel szervezi meg a szatmári RMDSZ női tagozata első rendezvényét, ahol a Nők Lapja munkatársával, Vadas Zsuzsával beszélgethetnek az érdeklődők.

Alig egy hónapja tartotta a szatmári RMDSZ női tagozata alakuló ülését, ahol a tettek mezejére lépni kívánó hölgyekkel telt meg a szövetség székháza. A lelkesedés kicsit sem látszik hanyatlani, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a december harmadikán megszervezendő beszélgető est, melynek meghívottja Vadas Zsuzsa. Az ő neve a Nők Lapja olvasói számára nem ismeretlen, hiszen húsz esztendeje meghatározó szerzője a lapnak. Újságíróként ötven éve van a pályán. Vidéki lapoknál kezdte, dolgozott a Magyar Rádió hírszerkesztőségénél, majd a Petőfi Népénél lett a lap Budapesti tudósítója. Az Ifjúsági Magazin olvasószerkesztője, a Képes Hét magazin rovatának szerkesztője, a Képes Vasárnap főmunkatársa volt. Írásai rendszeresen megjelentek a Magyar Ifjúság, a Képes Újság, a Népszava, a Rádióújság és az Elite hasábjain.

Két könyve is megjelent: az Úti dilik - 40 év a világ körül, és a Tuti dilik: 50 év a sajtó körül, melyet már most meg lehet vásárolni. Érdeklődni lehet személyesen a Kölcsey Ferenc Főgimnázium titkárságán, illetve a 0261-711-929-es telefonszámon. Az Úti dilik személyes hangú útleírások füzére, a Tuti dilik pedig „nem szabályos" pályarajz, melyet maga a szerző ismertet: hogyan lett újságíró, merre járt, kikkel talákozott, miről írt és hogyan az elmúlt évtizedekben, merre csavargott a világban?

Tehát öt évtized tapasztalatait osztja meg Vadas Zsuzsa, sőt még azt is megtudhatjuk december haramadikán, hétfőn, 18 órától, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ebédlőjében, hogyan érdemes világot látni. Advent közeledtével pedig a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó alapítványok és egyesületek gondozásában lévő fiatalok által készített képeslapokat, karácsonyi díszeket lehet megvásárolni, melyek a helyszínen lesznek kiállítva. A megajánlott összegeket az említett gyerekek gondozására fordítják.

Az RMDSZ női tagozata meglepetéssel is készül minden résztvevő számára: Cserey Csaba, azaz Csabcsi dobkoncerttel üdvözöl minden kedves érdeklődőt. A részvétel természetesen díjmentes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: