2019-12-10 09:36:16• hírek • Refszatmár.eu

Adventi SZIKE őszintén, érzéssel, Batizon

Érzésekről, ünnepvárásról, eljövőről, ottlevőről, örömmel, énekelve, csendben, mosollyal, könnyel… a Szatmári Református Egyházmegye Ifjúsági Szövetsége, azaz a SZIKE Batizon tartotta soron következő istentiszteletét.

Advent második vasárnapján, a délután 18 órakor kezdődő istentiszteleten Rácz Ervin egyházmegyei ifjúsági előadó köszöntése és a Bízz Band énekei után Jobb Domokos egyházkerületi ifjúsági előadó, ombodi lelkipásztor Péter első levele 1. részének 15. verse alapján hirdette az Igét: “Az Úr Krisztust pedig szenteljétek meg a szívetekben. Mindig legyetek készek megfelelni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek levő reménységet. De szelídséggel, félelemmel.” Fontos az, hogy ne csupán a lelkipásztorok ajkáról hangozzék a reményteljes bizonyságtétel, hanem minden hiteles életből áradjon Krisztus. A bizonyság azonban sohasem szabad vádló, ítélkező legyen, hanem mindig szelídséggel és istenfélelemmel hangozzék!



 

Prikryl Edina a Csillagpont Ifjúsági Találkozó koordinátora hozta is az igehirdetésben kért bizonyságtételt. Életének mélységeit őszintén tárta fel, felmutatva ezzel Krisztus erejét, aki onnan felemelte és azóta vele személyes kapcsolatban van. A batizi templomban a légy zümmögését is hallani lehetett volna, olyan csendben és érdeklődve hallgatták a hívek a bizonyságtételt. Mire várjak? Semmire. Hiszen Krisztus most is velem van, és ezt jó érezni. Vele lesz teljes az ünnep.



 

Ezt az örömöt a Bízz Band énekei is kifejezték: Örvendj világ, az Úr jött el, Halld, mint zeng az egész ég, Mondd el a hegyek ormán, Krisztus Urunknak áldott születésén… hangozott el, többek között. A zenekar hűséggel szolgál a SZIKE-istentiszteleteken és más alkalmakon is, ahova meghívjak őket. A zenekar frontembere és énekese Papp Krisztina, énekel Milák Kitty, gitárosok: Dulányi Levente (ének is), Székely Zsolt, Balogh Patrik, dobos: Bui János.

 

Király Lajos házigazda lelkipásztor, esperes a végén köszöntötte a gyülekezetet, elmondva, hogy tény, az érzelmi intelligenciának meghatározó szerepe van az emberek boldogulásában: „érezzétek és lássátok, hogy jó az Úr!” – bátorított.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: