2011-12-19 15:16:43• hírek • Póti Orsolya

Adventi Családi Kaláka: szerda délutáni ünnepváró

Az Aranykapu Kulturális Egyesület  december 21-én, szerdán 17 órai kezdettel szeretettel várja Adventi Családi Kaláka elnevezésű ünnepváró rendezvényén mindazokat, akik szeretnének az ünnepi készülődés forgatagában családjukkal közösen eltölteni egy délutánt.

A rendezvény során a résztvevőknek sikerül ráhangolódni az adventi időszak igazi lényegére: az elcsendesedés, egymásra figyelés, örömteli várakozás érzésével eltelve együtt elkészíteni a fenyőfa díszeit, ünnepi süteményt, együtt hallgatni hagyományos betlehemest és regölést, eltelve az ünnep fényeivel, illataival.

A rendezvényt színesíti a Domahidai "Kraszna" Közösségi Egyesület néptánccsoportja egy hagyományos betlehemes előadással, a domahidai asszonyok, akik a helyi hagyomány szerinti diós és mákos kifli készítésének rejtelmeibe avatják be a résztvevőket, valamint a nagykárolyi Rekettye Néptánccsoport, akik regöléssel érkeznek, valamint az Aranykapu Kulturális Egyesület kézművesei.

A domahidi csoport, a helyi román betlehemessel együtt 15.30 órakor a Karácsonyi Kézműves Vásár mellett is bemutatja előadását. Az Adventi Családi Kaláka helyszíne a Dsida Jenő utca 8. szám alatti ingatlan, a belépés ingyenes.

Az esemény a "Téli magyar hagyományaink" elnevezésű rendezvénysorozat része, melynek támogatója a Bethlen Gábor Alap, az Autonet Kft és a Hans Lindner Alapítvány.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: