2010-11-22 10:31:57• hírek • Szatmár.ro

Advent a lakásban

Advent az év egyik legeseménydúsabb időszaka, amikor Karácsony eljövetelére nemcsak lelkiekben készülünk, hanem otthonunkat is ünnepi öltözetbe bújtatjuk.

Szerencsésebb helyzetben vannak azok, akik az ősz folyamán különböző növényeket, gyümölcsöket gyűjtöttek és szárítottak, mert ezek hasznos kiegészítői lehetnek az adventi koszorúnak és a lakás díszének. Ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy az advent négyhetes időszakában olyan névnapok is közbeesnek, amelyekhez különböző jóslások és rituálék kapcsolódnak. András napján például szerelemkelyhet, Luca napján időjárásnaptárt, Miklós napján pedig meglepetés zsákocskákat is készíthetünk.

Az adventi koszorú elkészítése igazi csapatmunka lehet. Lakásunk stílusától, egyéni ízlésünktől és hangulatunktól függően készíthetünk kreatív koszorúkat. Felejtsük el a műanyagot és használjunk kizárólag természetes anyagokat, így fenyőágat, mohát, szárított növényeket, cirokot, gyümölcsöket, szalmát stb. De ne feledkezzünk meg a különböző színű szalagokról, masnikról és természetesen a gyertyákról sem.

Ha hagyományos adventi koszorút szeretnénk készíteni, akkor azon a piros, a zöld és a sárga színnek feltétlenül dominálnia kell, mivel ezek a fényt, a termést és az életet szimbolizálják. Ötletes megoldás, ha almába helyezünk négy vékonyabb és hosszúkás gyertyát, ami a konyhai asztal tökéletes dísze lehet. Adventi koszorút aggaszthatunk a bejárati ajtóra vagy készíthetünk még egyet, amit a családi asztal közepére helyezhetünk. Az adventi koszorú vallási jelképpel rendelkezik, mivel Karácsony közeledtét hirdeti, egyes vidékeken szokás az ablakba kihelyezni. Mellé tehetjük az adventi naptárt is, amibe akár egy napi imádságot is betehetünk. A gyerekek legnagyobb örömére kis színes meglepetésdobozkákat is készíthetünk, amibe édességet rejthetünk.

Ahelyett, hogy az időhiány és kényelem miatt bemennénk az első hipermarketbe és megvennénk az ünnep dekorációs kellékeit, szánjunk némi időt arra, hogy családtagjainkkal és leginkább gyerekeinkkel közösen készítsük ezeket.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: