2018-03-07 09:47:23• hírek • Közlemény

Advent a Hargitán – a Külhoni Magyar Nemzeti Színház vendégjátéka Szatmárnémetiben

A Harag György Társulat meghívására március 16-án 18 órai kezdettel a Szakszervezetek Művelődési Házában lesz látható a kassai Külhoni Magyar Nemzeti Színház társulata.

A vendégjáték alkalmával Sütő András Advent a Hargitán című két felvonásos színjátékot tekintheti meg a szatmári közönség Rubold Ödön rendezésében.


A darab az egyéni útkeresések története, szeretteink elvándorlása, a halálig tartó bűnhődés, vezeklés és az ezt kiváltó, múltban elkövetett hibák folyton visszatérő, újra és újra megidézett képeivel. Az író ezzel állítja szembe két fiatal tiszta, és mindent legyőző szerelmét, amely valós csodákra is képes. Sajnos a saját hibáink, emberi gyengeségünk miatt ezeket a csodákat eltékozoljuk, nem becsüljük meg eléggé, így nem marad más nekünk, csak az emlékezés.


A cselekmény szenteste játszódik, elénk idéz egy különös, a mi mindennapi életünkben soha nem látott, misztikummal, néphagyományokkal teleszőtt világot. Az egyéni tragédiák, az Istenítéletként minden percen felettünk őrködő hótömegek világát, ahonnan a szereplők és a történet származnak.


A darab szereplői: Csikos Sándor, Hajdu Géza, Csáki Edina, Csokán C. Raul és Erőss Ivett Andrea.


A szatmárnémeti előadásra jegyek válthatók az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában, munkanapokon 10 és 17 óra között, szombaton pedig 10 és 13 óra között. Jegyet váltani a helyszínen is lehet majd, az előadás előtt egy órával. Jegyet 25 és 18 lejes áron lehet vásárolni, a csoportos diákjegyek pedig darabonként 15 lejbe kerülnek.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: