2015-09-17 14:39:13• hírek • Szatmár.ro

Adrian Stefet csábítja a polgármesteri szék

A megyei tanácselnök újságírói kérdésre válaszolva beszélt esetleges jelöltségéről.

A Szatmár Megyei Múzeumban csütörtök délben megtartott sajtótájékoztatón ugyan más volt a téma, a kérdezési lehetőséget kihasználva egy újságíró Adrian Stef megyei tanácselnöknek szegezte a kérdést, miszerint a következő helyhatósági választáson indul-e a polgármesteri székért.

Válaszként a tanácselnök elmondta: valóban csábítja a polgármesteri tisztség, ugyanis úgy gondolja, hogy megfelelő tapasztalattal rendelkezik a tisztség ellátására, ráadásul megvan a csapata is, amellyel a megyeközpont fejlesztésének lendületet tudna adni. "Én másképp képzelem el Szatmárnémetit" mondta. Stef egy másik kérdésre válaszolva kijelentette: újabb pártszövetség kialakításáról egyelőre nem tárgyaltak.

A Szatmár Megyei Tanács elnöke a legutóbbi helyhatósági választásokon az azóta felbomlott USL pártszövetség színeiben indult és nyert. Azt viszont nem titkolta, hogy már a szövetség kialakításakor inkább polgármesterjelölt szeretett volna lenni.

"A következő mandátum megyei tanácselnökét a megyei tanácsosok sorából válaszják majd ki. Ez azt jelenti, hogy politikai alku tárgya lesz a tanácselnöki pozíció. Én jobban szeretném, ha a szatmáriak szavazata lenne a döntő, a polgármestert pedig a lakosok választják meg" - mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: