2015-11-03 08:05:08• hírek • Szatmár.ro

Stef: fejlesztésekre ekkora összeget még soha nem kapott Szatmár megye

A fejlesztési minisztériumtól kapott nagy összegű támogatásról beszélt a tanácselnök.

Hétfőn megtartott sajtótájákoztatóján Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke történelmi pillanatnak nevezte, hogy a múlt héten tíz miniszter is ellátogatott Szatmár megyébe. Számos kérdésre is választ adott a nagy összegű, közel 150 millió euró értékű támogatás kapcsán, amire Sevil Shhaideh közigazgatási és regionális fejlesztési miniszter adott ígéretet.

Az összeg abból a 2 milliárd eurós kölcsönből származik, amit Románia nagyon  kedvező felvételekkel vett fel hitelként. "Sokan mondták, hogy nincs fedezet erre az ígéretre. A megígért összeg megvan, nem fikció és hamarosan miniszteri rendelettel meg is fogjuk kapni" - mondta Stef. A pénzt 92 Szatmár megyei, már megkezdett Helyi Fejlesztési Programbanban szereplő projekt befejezésére lehet használni.

"Rengeteg megyei utat tudunk rendbe tenni, sokféle fejlesztés fog befejeződni hamarosan, a kapott pénznek köszönhetően. Egyebek mellett a Károlyi út felújítását, a Johann Ettinger Német Líceum egyik épületének felújítását, a 13-as iskola épületének a felújítását is ebből finanszírozzuk" - magyarázta a tanácselnök. A tervek szerint a Luna Ses-i sípálya is működőképes lesz legtöbb két éven belül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: