2011-03-29 09:05:42• hírek • MTI

Adrian Severin elhagyja a rózsásokat

Kilépett a  Szociáldemokrata Pártból (PSD) Adrian Severin európai parlamenti (EP-)képviselő, aki brit újságírók szerint pénzért cserébe nyújtott be módosító indítványt az európai törvényhozói testületben.

A PSD bukaresti szervezetének vezetősége hétfőn délután ült össze, hogy megvitassa Severin helyzetét, aki brit újságírók "korrupciós csapdájába" sétált bele. Severin továbbra sem hajlandó lemondani EP-képviselői mandátumáról. Párttársai előtt kijelentette: őt már elítélték, még mielőtt a vád megfogalmazódott és az igazságos bíráskodás lezajlott volna. Így akarta érzékeltetni, hogy továbbra is ártatlannak vallja magát.

Severin döntésével megelőzte, hogy kizárják a PSD-ből, hiszen Victor Ponta, a román szociáldemokraták elnöke korábban többször leszögezte: kizárják a pártból, amennyiben nem lép ki önként a szervezetből.

Severin a The Sunday Times című brit újság szerint magukat lobbistáknak kiadó újságírók megkeresésére pénzért vállalta kereskedelmi érdekeket szolgáló törvénymódosítások benyújtását és vállalati tanácsadói munkakör betöltését. Ugyanezt tette egy szlovén és egy osztrák képviselő is, akik azonban már lemondtak EP-képviselői mandátumukról, de közvetlenül egyikük sem ismerte el a korrupció tényét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: