2016-06-02 19:04:00• hírek • Választási hirdetés

Adrian Cozma: Liberális újrakezdés egy jobb Szatmárért!

A polgármesteri hivatal rengeteget tehet a gazdaság fellendítéséért. Első és legfontosabb, hogy olyan adózást szabhat meg, ami segíti a befektetéseket. Ez egy olyan vízió amit a mostani városvezetés nem akar megvalósítani. A második lépés az európai uniós pályázatokra való építkezés.

Problémák:
A város költségvetése nem a fejlesztésekre megy el, hanem a nehézkes városvezetés fenntartására. Szatmárnémeti szinte semmit sem használ fel azokból a pénzekből amit az Európai Unió biztosít nekünk. Ugyanezt a felelőtlenséget láthatjuk az infrastruktúra terén is.

A városvezetés inkább azt a megoldást választotta, hogy megnövelje a helyi adókat, főleg azokat az ingatlanadókat, amelyek a cégeket érintik. Még akkor is, ha pontosan tudja, hogy a cégekkel szembeni adóemelés a helyi befektetések csökkenését eredményezi. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy mennyire keveset fejlődött a város az elmúlt időben, hiszen nem látunk mást, mint egyre kevesebb felújított utat. Az egyetlen eredmény az elmúlt évekből egy felújított irodaház, amit - habár közpénzből építettek fel - alig van kihasználva.

Megoldások:
- A város költségvetésének minimum 30%-a fejlesztésekre kellene menjen, a mostani 16% elfogadhatatlan.
- Adók csökkentése, mind a privát, mind az üzleti szférában.
- Eltörölni azokat az illetékeket, amikért a polgármesteri hivatal nem vállal semmi ellenszolgáltatást.
- Az infrastruktúra masszív fejlesztése, elsődlegesen pályázatokon keresztül és nem az adókból.
- Létrehozni egy üzleti inkubátor- és ötletközpontot. Erre a legalkalmasabb a tűzoltótorony melletti épületek volnának. Itt a gazdasági szereplők és a non-profit szervezetek puszta jelenléttükkel is kreatívabbá és értékesebbé tennék a központot, míg a városvezetés méltányos lakbért szabna ki rájuk. Így fel tudjuk venni a harcot a kitűnő szakemberek és fiatalok elköltözésével szemben és rá tudnánk bírni őket, hogy itt keressenek munkahelyet, vagy nyissanak új vállalkozásokat.

Ezek az én elképzeléseim a gazdaság fellendítésére, azért, hogy szeretett városunk újra elfoglalja azt a helyet, ami megilleti.

Cozma Adrian

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: