2007-11-12 18:03:23• hírek • Szatmar.ro

Extrém sportpályák létesülnek

 A szatmárnémeti önkormányzat az EKE közreműkődésével új projektet indít.

Extrém sportok űzésére alkalmas sportpályát készül építeni a szatmárnémeti önkormányzat az Erdélyi Kárpát Egyesülettel közösen.

Az EKE becslései szerint körülbelül 600-ra tehető azoknak a fiataloknak a száma, akik jelenleg speciális pályák híján, parkokban, játszótereken építkezéseken hódolnak a hobbijuknak, ezáltal nem csak saját testi épségüket veszélyeztetik, hanem a közterületeket is rongálják. Az új sportpálya kiépítését a Szamos töltésén belül, a Decebal és a vasúti híd közötti szakaszra tervezik

- A tervezett sportpályák elsősorban a parkour, a free running, a bike trial és a dirt jump szerelmeseinek készülnek. Teret szeretnénk biztosítani a tinédzsereknek arra, hogy a lehető legbiztonságosabb körülmények között hódolhassanak hobbijuknak. 100-200 ezer eurós  beruházásáról van szó, reményeink szerint április vége fele elkészülnek ezek a pályák. - mondta Boér Ádám programvezető.

 Az EKE adománygyűjtésbe kezd az extrém sportpálya megterveztetéséhez, melybe a helyi akadályfutókat és a bicikliseket is bevonják. Aki támogatni kívánja az elképzelést, szándékát Boér Ádám programvezetőnél a 0723245192, vagy az EKE irodánál a 0261-711050-es telefonszámon jelezheti.

 

 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: