2010-09-07 09:06:04• hírek • Szatmár.ro

Adrenalin vízen és víz fölött

A nyári sportok egyik legközkedveltebb változata a kiteboarding, magyarosan sárkányszörf. Íme egy extrém sport, ami még az ősz kezdeti időszakát is bearanyozhatja.

Ha úgy érzed, hogy adrenalinhiányban szenvedsz, próbálj ki valami merőben új sportot. A kiteboarding más néven kitesurf vagy sárkányszörf tulajdonképpen ugyanazokkal az alapokkal rendelkezik, mint a snowkiting. Egyesíti a hagyományos síelés, a szörfözés és a siklóernyőzés alapjait. A kitesurf egyesít néhány extrémsport elemet, mintegy ezzel biztosítva egy dupla dózis adrenalincsomagot. Világszerte nagy népszerűségnek örved és az utóbbi években sokkal közkedveltebb lett, mint valaha. Újabban Romániában a hazaiak és a turisták is előszeretettel válasszák, már akinek nagyobb kurázsi szorult az ereibe.

A kiteboardinghoz a kurázsin kívül egy deszkára, egy ernyőre, valamint egy neoprén és trapéz nadrágra is szükséged lesz. Kedvező szél esetén óriási húzóerőt fejt ki, aminek hatására akár 10-15 m magasságra is elrugaszkodhatsz a víztől. Romániában jelenleg két kiteboardnigoktató központ létezik, mindkettő Mamaian. Célszerű egy felkészítő tanfolyamon részt venned, ami a tanfolyam időtartamától függően hozzávetőleg 100-150 euróba kerül. Itt megfelelő elméleti és gyakorlati ismereteket sajátíthatsz el a siklózásról, az ernyőkezelésről és a deszkakezelésről egyaránt. Annak ellenére, hogy első látásra könnyed kikapcsolódásnak tűnik, az egyik leglátványosabb extrém sportnak számít. Nem árt tisztában lenned azzal, hogy cseppen sem veszélytelen, ezért néhány biztonsági felszerelésről is gondoskodnod kell.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: