2013-11-27 16:19:08• hírek • Szatmár.ro

Adományt gyűjt és felvonulást szervez a Vöröskereszt

Pénteken AIDS-ellenes felvonulást rendeznek, később karácsonyi ajándékokat gyűjtenek.

Aktív hetek várnak a Szatmár Megyei Vöröskereszt önkénteseire. A szerda délben megtartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy az elmúlt években megszokottakhoz hasonlóan idén is figyelemfelkeltő megmozdulást szerveznek az AIDS világnapja alkalmából. A betegség ugyanis folyamatosan és egyre nagyobb ütemben terjed, jelen pillanatban 40 millió személy él a Földön HIV-fertőzöttként vagy AIDS-betegként.

A Vöröskereszt ezért pénteken 16 órára találkozót szervezett az új városközpontba. Itt tájékoztató szórólapokat is kiosztanak, majd a fertőzés terjedésének módjáról, illetve informálják a lakosságot arról, hogy hogyan lehet elkerülni a fertőzést. A jelenlevők 16.30-kor állnak menetoszlopba és vonulnak végig a régi városközponton.

Ajándékokat is gyűjtenek december 1-jétől kezdődően

A Vöröskereszt idén is megszervezi hagyományos karácsonyi ajándékozási akcióját - idén húsz sokgyermekes családot és számos, az iskolában jó eredményt elérő, de sanyarú körülmények között élő diákot fognak meglepni. Az ajándékokból jut majd a barlafalui és az óvári árva gyermekeknek is.

De hogy legyen mit ajándékozni: gyűjtőpontot állítotak fel a szatmárnémeti Penny Marketben, illetve az Árpád (Vasile Lucaciu) utcában található ortodox katedrálishoz tartozó parókián is. Ide elsősorban ruhaneműket, édességet és élelmiszereket várnak az adakozóktól, de természetesen a pénzadományokat is fel fogják használni: gyümölcsöt vesznek belőle és az is belekerül majd az ajándékcsomagokba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: