2009-05-10 16:24:37• hírek • Parajdi Andrea

Várják az adományokat

Április elején kezdett országos kampányba a Romániai Vakok és Gyengénlátók Szövetsége, hogy adományokat gyűjtsön egy Bukarestben épülő, látássérülteknek szolgáltatásokat kínáló, központ befejezéshez. Telefonon még egy héten keresztül lehet segíteni a jótékony célú gyűjtőkampányt.

A Romániai Vakok és Gyengénlátók Szövetségének Szatmár megyei fiókja is kivette részét a kampányból. A megyénkben élő 1713 világtalan és 962 gyengénlátó között is akad olyan speciális eset, amely komolyabb kezelést igényelne. Romániában sehol sem működik egy olyan központ, ahol korszerű körülmények között az uniós standardoknak megfelelően, széles körű szolgáltatásokkal tudnák ellátni a látássérülteket, pedig több mint nyolcvanezer vak és gyengénlátó él az országban.

Bukarestben már elkezdtek építeni egy, a világtalanokat segítő intézményt, azonban befejezésére újabb pénzösszegekre lenne szükség, ugyanis ha nem végeznek az építkezéssel a Bukaresti Önkormányzat visszakéri a négy évvel ezelőtt odaadott területet. Emiatt szerveztek adománygyűjtési kampányt, amelynek sikerét koncertek, illetve tv műsorok megszervezésével is támogatatták.

Katócz Ágnes, a Romániai Vakok és Gyengénlátók Szövetségének Szatmár megyei fiókjának munkatársa a Szatmár.ro-nak elmondta május 17-ig várják a telefonos felajánlásokat. A Vodafone, Orange, illetve a Cosmote hálózatán a 879-es számra lehet SMS-t küldeni, és ezáltal 2 euróval támogatni a gyengénlátókat. A Romtelecomnál a 0900900292-es számot tárcsázva 2 euróval, a 0900900295-ös szám esetén 5 euróval, míg a 0900900290-es telefonszám hívásakor 10 euróval segíthetjük a vakok központjának létrehozását.

A április és május hónapi adománygyűjtési akciót ősszel is meg fogja szervezni a Romániai Vakok és Gyengénlátók Szövetsége -tájékoztatott Katócz Ágnes.

A vakoknak és gyengénlátóknak nincsen egy speciális kezeléseket nyújtó központja Romániában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: