2009-11-05 15:29:37• hírek • Szatmar.ro

Kassa után, Kolozsvár előtt

Bíztató nemzetközi debüt után könnyed győzelem vár a VSK-ra.

Szatmárnémeti első labdajátékban érintett csapataként hivatalos nemzetközi kupameccset vívott a VSK női kosárlabda-csapata szerda este a szlovákiai Kassán, amelyet ugyan 71-65 arányban elveszített, ez azonban bizakodásra ad okot. Elsősorban azért, mert a Közép-Európa Kupa „visszavágóján", december 2.-án ez a hátrány ledolgozható. Igaz, addig a VSK még otthon a cseh Valosun Brno gárdájával is megmérkőzik november 18.-án.

Éles Péter menedzser szerint a kassai meccs mellesleg a második negyedben ment el, amikor a szatmáriak hullámvölgybe kerültek. „A Kassa behúzódott a palánk alá, engedtek kívülről dobni, ez most azonban nem jött be, a lányok nagyon pontatlanok voltak. Urse ötperces szerepeltetése kényszermegoldás volt, miután Nemes megsérült. A szatmári visszavágón ez a hátrány nyugodtan behozható, bár a Kassa egy jó csapat".

Az európai kupától a hétköznapokra visszatérve a VSK-ra a hétvégén a Kolozsvári U csapatát fogadja. A találkozón könnyed szatmári siker várható, mivel a kolozsvári csapata nagyon meggyengült a nyáron, mivel mindössze két felnőtt korú játékos (Ardelean, Giurgiu) maradt a keretben, a többiek ifisták. A két gárda közötti erőviszonyokról remekül tanúskodik egy október eleji felkészülési mérkőzés, amikor is Szatmárnémetiben a VSK sima, 33 pontos győzelmet aratott.

A VSK-val kapcsolatos hír, hogy a csapattól eltanácsolt korábbi közönségkedvenc Cherisse Graham az Aradi ICIM gárdájához szerződött.

Női A osztály, 4. forduló
északnyugati csoport:
Gyulafehérvári CSU LPS-Temesvári CSS Bega 61:69
Nagyváradi CSM-Sepsiszentgyörgyi LMK Sepsi BC 43:76
Aradi BC ICIM-Szatmárnémeti VSK 67:70 (a múlt héten játszották)
Kolozsvári U-Brassói Galactica Olimpia elhalasztva

Videó: A VSK vendégszereplése Kassán

Képgaléria:



























Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: