2015-12-07 11:46:46• hírek • Szatmar.ro

Adománygyűjtés az iskolákban

A múlt hét folyamán a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai segítő kezet nyújtottak a Szatmári Egyházmegyei Caritas szervezet által működtetett Barátság Ház Nyitott Szociális Központ nehéz körülmények között élő gyermekei és családjai számára.

November második felében az országos szintű SNAC program keretében "zöldség és gyümölcs adakozási akciót" indítottak, ahol iskola szinten minden osztályban meghirdették a gyűjtést. A diákok, kicsik és nagyok, a zöldségen és gyümölcsön kívül tartós élelmiszereket is adakoztak, hogy a családok háztartásába változatosságot hozzanak. Az akciót kezdeményező Fülöp Tamás Sándor iskolai tanácsadó szerint 530 kg-nyi élelem gyűlt össze. Az azonos tartalmú csomagok elkészítése után az önkéntes csoport képviselői november 27-én, pénteken, személyesen adták át ezeket az adományokat a központ 52 kedvezményezettjének.

A gyermekek örömteli arccal vették szemügyre a csomag tartalmát és alaposan felmérték, hogy mi van benne. A kicsiknek a szüleik segítettek elvinni a csomagokat. Az ajándékozás öröme mellett, az önkéntesek ottléte, az együttlét volt az, ami mindenkinek a szívét melegséggel töltötte el. A fiatalok és a gyermekek együtt játszottak, önfeledten nevettek. Az akció ezzel elérte a célját, ami a társadalmi rétegek közötti kapcsolódás elősegítése, a társadalom peremére szorultak támogatása volt.

A diákok közül voltak, akik nagyon megilletődtek és az együttműködés folytatását szeretnék, elhatározva azt, hogy rendszeresen felkeresik az intézményt, saját szabadidejüket megosztva az újonnan szerzett kedves ismerősökkel, ott segítve ahol erre szükség van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: