2012-09-04 12:37:10• hírek • Póti Orsolya

Adománnyal könnyítették meg a tanévkezdést

Tanszercsomagokat osztottak ki a tanévkezdés előtt, szeptember 4-én a Szatmári Máltai Segélyszervezet önkéntesei. A tanszerek mellett pelenkacsomagokkal is segítették a rászoruló családokat.

Idén is megkönnyítette a tanévkezdést a rászoruló családok számára a Máltai Segélyszervezet Szatmári fiókja. Szeptember 4-én, összesen 120 diákhoz sikerült tanszercsomagot eljuttatniuk, illetve gyermek- és felnőttpelenkákat is adományoztak azoknak, akik igényelték ezeket.

A szervezet önkéntesei kedd délelőtt 9.00-12.00 óra között a Pasztorációs Központ udvarától szállították ki a csomagokat a felmért családok gyermekeihez. A csomagok összetétele korosztályonként változó volt, ugyanis a kisebbek számára a nekik szánt füzeteket, vízfestéket, gyurmát, rajztömböt vásároltak, míg a nagyobbak füzeteket, írószereket, tolltartókat kaptak.

Idén minden gyermek részesült iskolatáskában: az elemi osztályt látogatóknak hagyományos hátizsákot, míg a gimnazistáknak modernebb táskákat szereztek be.

Mint megtudtuk a kiosztott tanszercsomagok és az iskolatáskák összértéke 7.000 lej. A felsoroltak mellett 734 lej értékben pelenkacsomagokat is szétosztottak a rászorulók között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: