2013-10-11 15:47:46• hírek • Szatmár.ro

Az adófizető lakosság harmada tartozik az adóhivatalnak

Szeptember 30-án járt le a második határidő, eddig kellett volna kifizetni az egész évi adót a helyi adóhivatalban ingatlanokra és gépjárművekre - cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt.

Március 31 volt az első határidő, ameddig az első félévi adót be lehetett fizetni a helyi adóhivatalban gépjárműre, lakásra vagy éppen telekre. Azok jártak a legjobban, akik eddig a dátumig az egész évi adót kifizették, hiszen egyrészt így semmiféle késedelmi kamatot nem kell fizetniük, másrészt pedig a továbbiakban már nem volt ez a teher a nyakukon.

Azok pedig, akik szeptember végéig, a második határidő lejártáig nem fizették ki az adót, nos, ők jártak a legrosszabbul, ugyanis már késedelmi kamatot is kell fizetniük az egész évi adóra.

Az idei évben a jogi személyek tekintetében 6659 pozíció szerepel a helyi adóhivatal nyilvántartásában - egy pozíció takarhat gépjárművet vagy ingatlant is. Ezekből a szeptember végi határidő lejártáig nagyjából 1500-ra fizették ki az adót.

Drimus József, a Szatmárnémeti Helyi Adóhivatal vezetője szerint még 22 ezer magánszemélyt is várnak, hogy egyenlítsék ki az idei évre vonatkozó tartozásukat az adóhivatal felé - ez az adófizető lakosság 35 százalékát jelenti.

A helyi adóhivatal felszólítást küld majd a tartozó cégeknek és magánszemélyeknek is, hogy mielőbb tegyenek eleget adó-kötelezettségüknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: