2015-10-19 11:49:49• hírek • Kocsis Zoltán

Adócsalókra és pénzmosókra csapott le a rendőrség – Szatmáron is

Cégek székhelyein és magánszemélyek lakásaiban közel harminc házkutatást tartottak a hatóságok hétfő reggel Bukarestben, valamint három észak-nyugati megyében, köztük Szatmár megyében is. A bűnüldöző szervek egy, adócsalással és pénzmosással foglalkozó szervezett bűnözői csoportra csaptak le, számol be az eseményekről honlapján a román rendőrség.

Bukarest mellett Szatmár, Szilágy és Máramaros megyében összesen 28 házkutatást tartottak október 19-én. Az akciók célpontjai cégek székhelyei és olyan magánszemélyek lakásai voltak, akiket a hatóság azzal gyanúsít, hogy 2013 óta szervezett bűnözői csoport tagjaiként közel hét millió lejjel károsították meg a román államkasszát.

A nyomozati anyag következtetése szerint a román és ukrán állampolgárokból álló szervezet legkevesebb öt fantomcéget üzemeltetett az elmúlt két évben. Ezek közötti fiktív kereskedelmi eljárások sorazatai révén jelentős összegű áfát igényeltek vissza - jogtalanul.

A rendőrség tájékoztatása szerint az egyik fantomcég kapcsán 6.805.456 lej értékű illegális áfavisszaigénylést állapítottak meg. Mivel a csoport az idei esztendőben is folytatta tevékenységét, a pontos kár felmérése még folyamatban van, írja a román rendőrség honlapja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: