2013-05-15 18:34:51• hírek • Kocsis Zoltán

Adócsaló cég miatt nem kaptak szociális támogatást

Szövevényes adócsalási ügyre felgöngyölítéséhez vezetett néhány felsőboldádi lakos panasza: Eugeniu Avram a helyszínen tartott audienciáján a helybéliek arra panaszkodtak, hogy nem kapják meg az őket illető szociális támogatást. Ennek oka az volt, hogy egy cég alkalmazottaiként szerepeltek, noha ők soha nem dolgoztak neki...

A kormánybiztos rendelkezésére a Pénzügyi Főigazgatóság, a Szatmár Megyei Rendőrség, a Pénzügyőrség és a Területi Munkaügyi Felügyelőség egy közös munkacsoportot hozott létre az ügy felderítésére.

A szálak a SC Regina Drumurilor SRL. (magyar fordításban Az utak királynője kft.) vállalkozáshoz vezettek, amellyel kapcsolatban kiderült: igencsak radikálisan változott az alkalmazottainak a száma. A tavalyi év első öt hónapjában még csak egyetlen alkalmazottja volt, júniusban viszont már 41, júliusban 69, augusztusban 81, szeptember-októberben 98, november-decemberben pedig 41. A papíron bárok üzemeltetésével és alkoholos italok forgalmazásával foglalkozó vállalkozásnak december óta csak öt alkalmazottja van: a cég adminisztrátora, a könyvelő valamint három elárusító.

A Területi Munkaügyi Felügyelőség alaposabb vizsgálata során kiderült, hogy a cég semmilyen módon nem tudta igazolni az alkalmazottak bérének kifizetését. Ráadásul 317.475 lejnyi utazási összeget is találtak a könyvelésben, amelyről szintén nem tud elszámolni a vállalkozás. Egy másik tétel szerint 290.394 lejért vásárolt bizonyos szolgáltatást egy másik cégtől, amit viszont szintén nem tudnak elszámolni. Mi több, erre vonatkozó szerződést sem találtak, Serban Cornel Bobi, a cég adminisztrátora pedig azt állítja, nem is tud a dologról.

A vizsgálatok során további két tételt (6,8 és 1,3 millió lej értékűt) találtak, amelyet elvileg szatmári és nagyváradi cégeknek számláztak ki.

A vizsgálatok során a prefektusi hivatal elrendelte az összes érintett cég ellenőrzését valamint az 1,4 millió lejre saccolt kár behajtását. A további vizsgálatot a Szatmár megyei törvényszék mellett működő ügyészség vette át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: