2018-11-08 09:47:44• hírek • Szatmár.ro

Adj vért és ments életet! Véradó napot szerveznek pénteken

Véradást szerveznek pénteken, melyre minden egészséges jelentkezőt szeretettel várnak. Szólj a barátaidnak is!

A szatmárnémeti Auchan bevásárlóközpontban szervezik meg az egészségügyi akciót. Az esemény és a felajánlás fontosságát mi sem jelezhetné jobban annál, hogy a kellemetlenségnek magukat alávető bátrak ezzel a tettükkel életeket mentenek. Szó szerint értelmezve.

 

Ahhoz, hogy valaki véradóvá válhasson eléggé sok követelménynek kell megfeleljen. A feltételek nem csak a fizikai erőnlétet vagy az egészségügyi állapot érintik, hanem életvitellel kapcsolatos jellemzőket is. Ezekről pontosabban és bővebben a Facebook eseményen olvashatsz: https://www.facebook.com/events/2205236053088322/

 

Az előtt, hogy vért adnál, nem árt jól kipihenni magadat. Meglepő módon, de reggelizni is kell: egy csésze kávé vagy tea, illetve egy egészséges, tartalmas étkezés is belefér. A vérvétel előtt és után egy órával nem szabad dohányozni. A helyszínre hozz magaddal egy fényképes igazolványt is.

 

Indikációk a véradók számára, ami az esemény utánra vonatkozik: Az adományozás után ne erőltesd meg magad! Azzal a kézzel, melyből vették, ne emelj nehezet! Igyál több folyadékot a vétel utáni 24 órában!

 

Hogy hogyan zajlik a véradás, azzal kapcsolatban a helyszínen részletesen tájékoztatnak, de a fenti Faebook eseményen is megtalálod a leírást. A véradók jogaival kapcsolatban is érdemes a leírást elolvasni, mert szabadnap kérésének lehetőségéről is szó esik benne!

 

Rengeteg pozitív hatása van a véradásnak. A vér felfrissül, ezért az ellenállóképesség és az immunrendszer is erősödik. Csökken a bénulás és a vénás megbetegedések kialakulásának az esélye. A szervezet sokkokra adott válasza is felerősödik, ha véletlenül balesetre kerülne a sor.

 

A szervezők szeretettel várják a véradókat november 9-én pénteken az Auchan bevásárlóközpontban reggel 9 és délután 1 óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: