2015-06-11 11:50:18• hírek • Szatmár.ro

Adj Isten Szatmárban a Szamosfeszten

Július 3-5-én tartják a népszerű fesztivált - fellép Deák Bill Gyula, a Rockajam és a Muzsikás együttes is.

Idén immár negyedik alkalommal szervezik meg a Szatmárnémetitől alig 20 kilométerre levő Cégénydányádon a Szamosfesztet. A hagyományőrző rendezvény sokrétű céljai közé tartozik a magyar népzene és néptánc népszerűsítése, a szatmári kultúra ápolása de természetesen a szórakoztatás is.

Ráadásul az idén a fellépések mellett egy másik szempontból is ünnepi momentum lesz a Szamosfeszt: ezzel nyílik meg a 200 millió forintos beruházással létrehozott falusi porta és pajtaszínház, ami a tervek szerint a régió egyik fontos kulturális központja lesz.

A Szamosfeszt programja már július 3-án megkezdődik. Helyi idő szerint 17.30-tól a Smith Rock Family koncertezik, majd őket az Ölveti Blues Band követi a színpadon. 20.30-tól a Karmapirin együttes játszik, 22 órától pedig a legendás Deák Bill Gyula és remek zenészekből álló zenekara tapsoltatja és énekelteti meg a közönséget.

Július 4-én már a koradélutáni órákban lesz műsor a színpadon: a Kis Béres Táncegyüttes, a Szatmár Táncegyüttes és a Bakator zenekar követi egymást. 20 órától a Cimbaliband zenél, 21.30-tól pedig Ferenczi György és a Rockajam lép színpadra.

Vasárnap, azaz július 5-én a Lókötő Táncegyüttes népi előadásával indul a műsor, majd a Gabrien Néptánc és Hagyományőrző Egyesület tagjai lépnek színpadra. Takáts Eszter Beat Bandje 18 órától zenél majd, a Nyírség Táncegyüttes pedig 19.30-ól lép fel. A nap és a rendezvény megkoronázásaként a Muzsikás Együttes 21.30-tól kalotaszegi programmal lép a közönség elé.

Július 4-én és 5-én egésznapos rendezvények sora várja a résztvevőket. A szatmári termékeket és ízeket népszerűsíti majd a helyi biotermékek vására, Szatmári Feri gasztroblogger pedig ínycsiklandozó finomságokat készít majd. Lesznek kézműves foglalkozások, népi kirakodóvásár, báb és utcaszínház és lehetőségük lesz a résztvevőknek megismerkedni az Adj Isten Szatmárban termékekkel is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: