2012-04-03 08:43:54• hírek • Blikk.hu

Schmitt Orbánnak is későn szólt

„Kötelességemnek érzem, hogy szolgálatomat befejezzem, elnöki mandátumomról lemondjak - jelentette be elcsukó hangon tegnap Schmitt Pál (69) köztársasági elnök a parlament előtt.

Az államfő a lassan három hónapja húzódó doktori botránya miatt kényszerül a szolgálatot befejezni, mert ahogy fogalmazott: „személyes ügyem szeretett nemzetemet inkább megosztja, mintsem egységesíti".

A lemondás drámaira sikerült, már az azt megelőző órákban is szinte tapintani lehetett a feszültséget.Reggel 9 órakor a képviselőházban ült össze a két kormánypárti frakció rendkívüli ülésre. A sajtó még a honatyák közelébe sem mehetett, a VII. emeletet lezárták. A 10-től kifelé szállingózó képviselők komoly ábrázattal igyekeztek az aulán át kijutni az épületből, s semmitmondó félmondatokat, vagy fejcsóválást vetve az újságírók felé. Pedig a Blikk frakcióközeli forrásból úgy értesült: a frakcióülésen nem hangzott el, hogy Schmitt lemondana. A végleges döntést előző éjjel hozta meg az államfő, aki reggel közölte Orbán Viktor miniszterelnökkel: beszélni szeretne vele négyszemközt.

A találkozóra nem sokkal az országgyűlés ülése kezdete előtt került sor Schmitt parlamenti dolgozószobájában. Úgy tudjuk, ekkor közölte az államfő megmásíthatatlan szándékát. Innen az elnök és a miniszterelnök meglehetősen komor arccal sietősen egyből az ülésterembe ment, ahol elsőként az államfő kapott szót.

A teljes cikket itt olvashatod!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: