2011-01-18 14:04:54• hírek • Szatmar.ro

Négyen is tíz millió euró fölött

Ronaldo keres a legtöbbet, az Aranylabdás Messi „csak" harmadik, sehol egy világbajnok.

Cristiano Ronaldo fantasztikus szezont fut a Real Madrid színeiben a 2010-2011-es szezonban, hisz 29 tétmérkőzésén már 31 találatnál jár. A „királyi gárda" pedig nem nevezhető hálátlannak, hisz a földkerekség legnagyobb fizetését utalja át a portugál szélsőnek: évi 12 millió eurót. Legalábbis a belga Sport Foot szerint, amely összeállította a legjobban kereső labdarúgók listáján.

Ezen Wayne Rooney, a Manchester United csatára következik 11,5 millió euróval, míg a harmadik helyet az utóbbi két Aranylabda győztese, Lionel Messi foglalja el. A Barcelona csillaga 11 millió eurót tehet zsebre évente. A negyedik helyen egy ex-Barcelona labdarúgó áll Yaya Touré személyében, akinek a pozíciója és az évi 10,8 millió eurós fizetése egyaránt meglepetés. Ugyanakkor így már érthető, hogy az elefántcsontparti középpályás miért tette át a székhelyét a nyáron Barcelonából a Manchester Cityhez.

Az ötödik helyen Bastian Schweinsteiger (Bayern München) található 9,7 millióval, majd négy „kilencmilliós" következik: Kaka (Real Madrid), Zlatan Ibrahimovic (Milan), John Terry (Chelsea) és Emmanuel Adebayor. Utóbbi magas fizetése magyarázat lehet arra, hogy bár a Manchester City átadólistára tette, sorban a Milan, a Juventus és a Liverpool is meghátrált szerződtetésétől.

Érdekesség, hogy hiányzik az első tízből Frank Ribery, pedig amikor a francia szélső tavaly tavasszal meghosszabbította a szerződését a Bayern Münchennel, a nemzetközi sajtó 10 millió eurós fizetést emlegetett. Figyelemre méltó továbbá az is, hogy az Európa- és világbajnok spanyol válogatott egyetlen tagja sem tagja a Top10-nek: a legjobban Fernando Torres áll, a Liverpool csatárának azonban „meg kell elégednie" évi 7,8 millió euróval.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: