2016-11-16 09:15:01• hírek • Szatmar.ro

Addicted to You – a vadító divatkollekció sztorija

A szatmári Szilágyi Kinga, a kolozsvári Queensy Boutique tulajdonosa, a szülővárosában rendezett Fashion's Night Out divatbemutatóra is elhozta legújabb őszi-téli kollekcióját. Az esemény második napjának záróakkordjaként, a divattervező jóvoltából a legszebb kreációk vonulhattak fel a szatmári kifutón, amelyek bármelyik nemzetközi bemutatón megállták volna a helyüket.

-Mi inspirálta az őszi-téli kollekcióját, miért ez lett a neve?

-„Addicted to You" - azaz magyarul „rád szoktam"- hiszen nagyon könnyű beleszeretni és rászokni a szép ruhákra, a finom anyagokra, az egyedi készítésű darabokra. Magára a divatra is könnyű rászokni, olyan ez, mint egy szenvedély, amelyről nem lehet lemondani. Fontosnak tartottam, mint eddig mindig, hogy csakis a legjobb minőségű anyagokból készüljenek a kreációim. Hiszen csakis jó alapanyagból lehet lenyűgözőt, elvarázsolót létrehozni. A legfinomabb francia csipkéket, selymeket választottam a mostani kollekciómhoz, olyanokat, amelyeket én is szívesen viselnék. Ezek az estélyik és különleges overállok saját ötleteim alapján készültek, persze figyelembe véve a divatot.

-Hogyan lett designer, divattervező?

-Mindig is szerettem a szép ruhákat, a különleges egyedi darabokat, és persze a divatot. Olyan ruhákat szerettem viselni, amelyekkel nem találkozhatok szembe, ezért legtöbbször én találtam ki a saját ruháimat. Ezeknek az olykor extravagáns daraboknak számos csodálója akadt, s ekkor ötlött fel bennem a gondolat, hogy esetleg ezzel foglalkozzam. Aztán, úgy hat évvel ezelőtt, lehetőségem nyílt, hogy egy varrodát erre a célra átformáljak, s azóta is nagyon szeretem azt, amivel foglalkozom.

-Mennyire nehéz egy új kollekció kitalálása?

-Imádom a munkámat. Az egyik legizgalmasabb rész egy új kollekció létrehozása. Az a pillanat, amikor beugrik, hogy egy adott anyagból mit is szeretnék kihozni. Amikor a munkatársaimmal megbeszéljük a lehetőségeket, aztán közösen, az irányításom alatt megszületnek az új, egyedi kreációk: estélyik, overállok, koktélruhák. Nagyon sok olyan ruhadarabom van, amelyre a díszítés kézzel kerül fel. Ez rengeteg munkát jelent. Azonban csak így válhatnak egyedivé, különlegessé, olyanná, amilyet megálmodtam.

-November végén a szatmárinál egy sokkal jelentősebb divatbemutató vár önre Kolozsváron, a City Fashion Week. Erről ha mondana pár szót.

-A kolozsvári bemutatón a romániai divatszakma jelentős nevei is felvonultatják majd legújabb kollekcióikat. Ezért számomra megtiszteltetés, hogy köztük lehetek, s megmutathatom alkotásaimat. A szatmári bemutató több darabját viszem magammal erre az eseményre, de természetesen újakkal is előrukkolok majd. Az eseményt követni lehet majd a Facebookon is, ahol a Queensynek is van oldala.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: