2010-11-01 12:38:53• hírek • Czompa Andrea

Adatbázist készítenek a megye műemlékeiről

GPS koordinátákkal és fotókkal kerülnek az internetre a látnivalók.

Decemberben lezárul a Szatmár Megyei Múzeum és a Megyei Kulturális Igazgatóság közös pályázata, amelynek célja a megyében található műemlékvédelmi épületek és régészeti lelőhelyek feltérképezése. A múzeum munkatársai jelen pillanatban a megyét illetve Szatmárnémeti városát járják, hogy fotókat készítsenek illetve GPS-el bemérjék a műemlékek és történelmi kincsek pontos helyét.

Egy olyan adatbázis elkészítésére vállalkoztak ugyanis a pályázók, amelyben a fényképek mellett GPS koordináták segítségével találhatunk rá városunk és a megyében található régészeti és műemlékvédelmi szempontból kiemelt látványosságokra. A múzeum munkatársai folyamatosan dolgoznak az adatbázis kiralitásán, a megye több településén készített fényképekkel bővítve azt. A tervek szerint az adatbázis majd a cimec.ro honlapon lesz elérhető.

A decemberre elkészülő adatbázis több szempontból is fontos, hiszen ilyesfajta összegzése a megye műemlékeinek, régészeti lelőhelyeinek eddig még nem készült. Ennek alapján múltunk iránt érdeklődők könnyebben készülnek majd fel esetleges újabb kutatásokra, illetve turisztikai szempontból is hasznosnak ígérkezik az adatbázis.

Az interneten bolyongók is rátalálhatnak itt Szatmár megye nevezetességeire, így az sem kizárt, hogy a látottak alapján turistákat fognak vonzani a látottak.


A Fehér Ház is bekerült az adatbázisba
A Fehér Ház is bekerült az adatbázisba


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: