2010-11-25 17:42:47• hírek • Szatmár.ro

Karácsonyi hósapka

Hozzávetőleg 20-25 darab elkészítéséhez, a tésztához: 12-15 dkg étcsokoládé, 15 dkg liszt, 2, 5 dkg kakaó, 1 tasak sütőpor, 1 csipetnyi só, 5 dkg lágy vaj, 8 dkg barna cukor, 1 tojás, ½ csomag vanília, 4 cl tej, a díszítéshez pedig kb. 4 dkg porcukor szükséges.

Első lépésben felolvasztjuk a csokoládét, majd a lisztet, kakaót, sütőport és sót együtt átrostáljuk. Ezt követően vajat a cukorral habosra keverjük, ehhez hozzáadjuk a tojást, a vaníliát és a csokoládét. Második lépésben a kakaós lisztbe fokozatosan belekeverjük a tejet. Az így elkészült masszát lefedjük és egy/másfél órára hűtőszekrénybe tesszük. Mielőtt kivennénk a hűtőből, a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a tésztából 25 darab 2-3 cm átmérőjű golyót formálunk.

Ezeket addig forgatjuk a porcukorban, amíg az vastagon be nem borítja. Ha ezzel készen vagyunk sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, (egymástól nagyobb távolságban) majd 15 percig a sütő középső rácsán sütjük, azért, hogy meg ne égjenek. Végül hagyjuk kihűlni a tepsiben. Amennyiben ajándékba adjuk vagy családi összejövetelre visszük, ügyeljünk arra, hogy a sütemények becsomagolás előtt teljesen kihűljenek, és a máz tökéletesen száraz legyen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: