2011-03-18 12:59:39• hírek • Szatmár.ro

Adakozásra szólít a Vöröskereszt

A Román Vöröskereszt is humanitárius segítséget nyújt a Japánban történt pusztító földrengés áldozatainak. A Romániai Japán Nagykövetség politikai vezetője, Hiroshi Kudo hivatalos látogatást tett a romániai Vöröskereszt székhelyén, annak érdekében, hogy támogatást kérjen a szervezettől - áll a szervezet Szatmár megyei fiókja által küldött közleményben.

Japán északkeleti részén a múlt pénteki földrengés áldozatai után kutatnak, és közben a fukushimai megrongálódott atomerőművet is ellenőrzik a szakemberek. A Richter-skála szerint március 11-én, péntek kora reggel 8,9-es erősségű földrengés rázta meg az ország északkeleti partvidékét, amely után szökőár árasztotta el az ország egyes részeit. A japán nagyvárosokban akadozik az élelmiszerellátás, és bejelentették, hogy a reaktorok leállása miatt sok helyen előre tervezett áramszünetek lesznek.

A Román Vöröskereszt „Segély Japánnak" elnevezéssel gyűjtő kampányt indított, a súlyos természeti katasztrófa áldozatainak megsegítése céljából. A kampány több szolgáltatást nyújt: közvetlen online adománygyűjtés működik, valamint számlát nyitottak kifejezetten erre a célra. Mindemellett elősegítik a kommunikációt, a kapcsolatfenntartást a Japánban tartózkodó családok, rokonok között.

A beérkező összeget a Japán Vöröskeresztnek küldik, amely az alapvető elsősegélynyújtás fedezése mellett megoldja az ideiglenes lakhatást, a vízellátást, a szennyvízelvezetését, illetve orvosi segítséggel és pszichológiai támogatással is az érintett lakosság rendelkezésére állnak.

A humanitárius kampányra a Vöröskereszt Szatmárnémeti fiókja külön felhívja cégek, egyesületek, üzletemberek, alapítványok figyelmét, hogy a Román Vöröskereszt számlájára utalják az összeget. - közölte Rodica Borlan, Szatmár megyei fiók igazgatója a Szatmár.ro-val.

Április 1-én a Szatmárnémeti "Dinu Lipatti" Filharmónia a Romániai Japán Nagykövetség közreműködésével jótékonysági szimfonikus koncerttel készül a katasztrófa áldozatainak megsegítése céljából. A koncerten vezényel a japán Shinya Ozaki, az est szólistái pedig Azusa Yamaki, Chiyo Hagiwara és Erika Komori lesznek.

Az online támogatás nyújtásért, valamint a rokonokkal való kapcsolatfelvétel-szolgáltatás eléréséért látogassák meg www.crucearosie.ro oldalt. Az elkülönített számlát, amelyre készpénzben is átutalhatják a járulékot, a BDR-nél nyitották meg. Bővebb információért vegyék fel a kapcsolatot a kampány média vezetőjével Nadia Lazar-el, a 0748 238 024 -es telefonszámon.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: