2018-07-09 10:07:24• hírek • Bede Emőke

A zenészek mellett úszó színpad, akrobaták és zsonglőrök is várnak az idei Utcazene Fesztiválon

Fotó: StreetMusic Festival Facebook-oldala
Fotó: StreetMusic Festival Facebook-oldala

Egy hétvége erejéig az utcazene fővárosává válik Szatmárnémeti, ugyanis ismét megrendezésre kerül az Street Music Festival, mely az eddigieknél még színesebb programmal várja a műfaj szerelmeseit és azokat is, akik még csak most ismerkednek az utcazenével.

„Az események számát tekintve a fesztivál évről évre gyarapodik. Idén büszkén közölhetjük, hogy több mint 40 külföldi pályázó jelentkezett. A szatmárnémetiek és a rendezők vendégszeretete meghozza gyümölcsét, ugyanis egyre több előadó és turista érkezik a rendezvényre! A 2017-ben a közönség elé lépő néhány zsonglőr és utcaművész létszámához képest az, hogy idén hét országból tíz elismert művész érkezik Szatmárnémetibe, rekordnak tekinthető” –mondta el a szervező csapat nevében Butka Gergő a hétfői sajtótájékoztatón, aki ezt követően a fesztivál „szentháromságáról” is beszámolt. Az utcazene mellett ugyanis látványos utcaművészeti performanszok (street art) és finomabbnál finomabb utcai gyorskaják (street food) is várják a kilátogatókat.
 

Azonban nem csak ebben áll az idei Utcazene Fesztivál különlegessége. Míg tavaly a Szamos partján kapott helyet az egyik színpad, addig idén nem kevesebbet álmodtak meg a szervezők, minthogy a zene költözzön egyenesen a folyó vizére, egy úszó színpadra, ahol napközben kajakozni is lehet majd. De nem marad el sokak kedvence, a fényfestés sem, mely már nem egyszer öltöztette színesbe a város épületeit.



A július 13. és 15. közti hétvége azonban nem csak a közönség számára lesz izgalmas, hanem a művészeknek is. Az előző évek hagyományához híven idén is versenyt írtak ki számukra. Az előadókról a zsűri mellett a közönség is kifejtheti véleményét egy online szavazás által, a tét pedig igencsak nagy. A verseny összdíjazása ugyanis ebben az évben eléri a 4 ezer eurót, de egy különdíjra is szert lehet tenni, melynek köszönhetően ennek nyertese részt vehet a Veszprémi Utcazene Fesztivál versenyében is.
 

A háromnapos utcai bulizás főtámogatója ebben az évben a ZES Zollner Electronic. „A Szatmári Utcazene Fesztivál eredetisége és egyedisége abban rejlik, hogy felfedezi és elősegíti a fiatal tehetségeket, valamint egy újszerű környezetben ösztönzi a zene értékeit. A ZES Zollner Electronic esetében a fiatalabb generáció szintén elsőbbséget élvez. Azoknak a fiatal szatmáriaknak, akik tanulmányaikat a nagy egyetemi központokban végezték, most jó okot adnak a hazatérésre a kiemelkedő kulturális események, a ZES Zollner Electronic-nál azonban szakmai kihívásokkal teli álláslehetőséget is kapnak” –tolmácsolta a helyi közösséget aktívan támogató vállalat véleményét Tóth Klára.


Aki tehát tartalmasan, minőségi szórakozással szeretné tölteni a hétvégét, látogasson ki a péntek délután elrajtoló Utcazene Fesztiválra, melyen három napon át színes, kicsik és nagyok által egyaránt élvezhető programokkal várnak a szervezők. Az eseménnyel kapcsolatos további információkért érdemes követni a Street Music Festival Facebook-oldalát, de a FestivApp néven található mobilos alkalmazást is megéri letölteni, melynek segítségével a hétvégi program mellett az eső esetében életbe lépő B-tervről is értesülhetsz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: