2012-06-06 11:05:14• hírek • Póti Orsolya

A zeneirodalom legkülönfélébb ékkövei csendülnek fel

Különleges koncertekkel zárja az évadot a szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia zenekara. Június 7-én, csütörtökön a zeneirodalom legszebb alkotásai csendülnek fel a filharmónia nagytermében, június 9-én pedig szabadtéri koncertre várják az érdeklődőket.

Évadzáró koncertre kerül sor június 7-én, csütörtökön 18.30 órától a „Dinu Lipatti" Filharmóniában. A zenekedvelő közönség ez alkalommal a zeneirodalom legszebb alkotásait hallhatja a szatmári zenekar előadásában, Franz Lamprecht karmester vezénylésével.

A koncert első felében elhangzik Bernstein, A hét mesterlövész című darabja, Hellmesberger, Ball-Szene című alkotása, felcsendülnek Anderson és Blankenburg darabok, valamint elhangzik Williams Tangója, Bolzoni Menüettje és Strauss, Bécsi vér című keringője.

Némi szünet után Chopin-keringővel kezdődik a rendezvény második fele, melynek keretében elhangzik Anderson, Az írógép című népszerű darabja, Brahms Magyar keringője, és felcsendülnek olyan közismert filmek dalszerzeményei, mint a Winnetou, A misszió és a My Fair Lady.

Június 9-én, 20.00 órától a filharmónia zenekara az Október 25 térre várja a közönséget. A filharmónia immár harmadik alkalommal rendezi meg hagyományos szabadtéri koncertjét, melynek keretében bemutatásra kerül a nyári turnék repertoárja. A szabadtéri koncerten vezényel Franz Lamprecht. Műsoron a Tell Vilmos, a Loreley és a Fra Diavolo operák nyitánya, valamint olyan zeneszerzőktől csendülnek fel művek, mint Strauss, Delibes, Bruch, Ravel és Rossini.

Fátyol Rudolftól, a filharmónia vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a Consonantia kamarazenekar augusztus 5-én a Kálvária templomban ad koncertet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: