2010-10-15 08:07:16• hírek • Póti Orsolya

Véget ért a Szatmári Zenei Napok fesztivál

Mozart szimfónia és Schubert darabok csendültek fel a 33. alkalommal megrendezett Szatmári Zenei Napok Nemzetközi Fesztivál zárókoncertjén.

Csütörtök este 18 óra 30 perces kezdettel, a szatmárnémeti "Dinu Lipatti" Filharmóniában került sor a Szatmári Zenei Napok komolyzenei fesztivál zárókoncertjére, amely egyúttal az idei Szatmárnémeti Kulturális Napoknak is záróakkordjaként szolgált.

A fesztivál keretén belül tervezett kilenc előadásból, sajnos egy - az október 12-i zongorahangverseny - betegség miatt elmaradt, de ennek ellenére rendkívül sikeres előadásokat látogathattak a komolyzene kedvelői.

„Nagyon sikeres eseménysorozatot zártunk; a nyolc előadásból öt telt házas volt. Örvendetes az, hogy ilyen krízises helyzetben nagyon nagy nevű szólistákat tudtunk elcsábítani Szatmárnémetibe, többek között a remek izraeli gitárművészt, Yaron Hassont is. A változatos programnak, és a több műfajnak köszönhetően idén mindenki megtalálhatta azt, amit igazán kedvel. Szép közönség látogatta úgy a kamarakoncerteket, mint a szimfonikus előadásokat. Úgy gondolom, az idei rendezvény volt az utóbbi évek legsikeresebb zenei fesztiválja" - mondta el Fátyol Rudolf, a „Dinu Lipatti" Filharmónia igazgatója a Szatmár.ro-nak.



Gheorghe Costin karmester vezényletével szimfonikus hangversenyre került sor


 

A szép számban látogatott rendezvény Gheorghe Costin karmester vezényletével szimfonikus hangversennyel zárult, melyen a komolyzene kedvelői egy Schubert nyitányt, Mozart 40. szimfóniáját és Schubert „Tragica" című, IV. szimfóniáját hallhatták.




Schubert IV. szimfóniájával zárult a koncert


Mozart - 40. szimfonia - Molto Allegro


Schubert - "Tragica" - részlet


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: