2019-01-07 07:09:44• hírek • Nagy Tímea

A zene összeköt: egy lemezen a győztes dalok

A Hám Zenei Versenysorozat 2005-ben indult, előbb a népdalok népszerűsítésével, majd 2007-től saját, házi versenyként folytatta útját.

Legfőbb célja az iskola tehetséges zenész diákjainak felfedezése, megerősítése, a színpadi jelenlét megtapasztalása, önállóságra nevelése, és nem utolsósorban a zene szeretetének és az örömteli együttlétnek megtapasztalása, az egymásra figyelés elősegítése. A verseny szabályzata értelmében az iskola bármely diákja, a legkisebbtől a legnagyobbig részt vehet ezen a zenei megmérettetésen. A diákok változatos formációban és műfajban bizonyítanak évről-évre. Választott dalaik a saját zenei ízlésüket képviselik és a szívükhöz közel állnak.
 

Nos, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum most büszkén mutatja be a Hám Zenei Versenyek decemberben megjelent első lemezét, mely egy válogatás a 2016-os, 2017-es és 2018-as győztes dalokból. A CD jótékonysági az iskola jótékonysági akciója alkalmából készült.
 

“Személy szerint, azért szeretem ezeket a dalokat, mert a stúdiófelvételek rögzítésekor számtalanszor alkalmunk volt megmutatni emberségünket, legbensőbb érzéseinket, megtapasztalni saját korlátainkat. Dalban érzéseket közvetíteni talán az egyik legnemesebb emberi érték” -osztotta meg a Hám Zenesarok Facebook-oldalán Hadházi Éva zenetanárnő.
 

“A zene összeköt” lemezfelvétel egyedi kezdeményezés Szatmárnémetiben. Városunk zenei tehetségei számára a valódi tapasztalatszerzés legalább annyira fontos a fejlődésben, mint maga a gyakorlás.


További képek és egyéb információk a Zenesarok oldalán.

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: